הורדת מזוזות

השאלה:

שלום.
אני עוזבת קרואן א' שגרתי בו בשכירות ועוברת לבית חדש. הדיירים שיחליפו אותי בקרואן עוזבין קרואן אחר (ב'), שלא עתידים להכנס אליו דיירים חדשים בכלל במיקומו הנוכחי. שאלתי היא האם יש אפשרות שהם יעבירו את המזוזות שלהם מהקרואן הקודם שלהם לקרואן שלי, ואני אקח את המזוזות מהקרואן לבית החדש?
תודה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

א. יש לחלק בין הצד הממוני לבין החיוב שתהא מזוזה בקרואן.
בקרואן הנעזב (ב') צריכים להשאיר מזוזות אא"כ מעבירים אותו למקום אחר ואז במשך ההעברה הוא פטור ממזוזה ואח"כ המזוזה באחריות של הדייר החדש, וכן אם ייכנסו נכרים לקרואן שנעזב (ב') מותר להסיר את המזוזות.
ב. אם המזוזות בקרואן שאת יוצאת ממנו (א') שלך, את צריכה להניחם במקומן וליטול את המחיר שלהן מן הדייר החדש. או שהדייר החדש יביא מזוזות שלו ויעביר לך את המזוזות קרואן א'.