החזרת חפץ לבעליו

השאלה:

שלום וברכה. לפני כמה שנים אמא של תלמידה שלי משיעור פרטי נתנה לי חומר לימודי של אחותה. לפני כשנה היא (אמא של התלמידה) התגרשה ועברה לצפון. כשרציתי להחזיר את החומר ניסיתי לאתר אותה אותה ולאחר מאמצים, שמצאתי אותה,היא סירבה לתת לי את מס הטלפון של אחותה ואמרה שאזרוק את החומר בטענה שאחותה לא צריכה אותו. לא הסתפקתי בתשובתה ודרך 144 חיפשתי את הטלפון של אחותה. כבר כמה חודשים אני לא מצליחה להשיג אותה במספרים שקבלתי (בזק ונייד) ולא נעים לי להתקשר שובמלאמא של תלמידה שלי. השאלה אם אני יכולה לזרוק את החומר אחרי כל המאמצים הכושלים לתפוס את בעלת החומר? תודה רבה!

התשובה

הרב יעקב אריאל |

מן הראוי להמשיך לשמור ולנסות לאתר אותה. אם החומר מיושן ואין בו תועלת ניתן לזרוק.