החיאה בחולה איידס

השאלה:

האם יש לבצע החייאה באדם זר כאשר יש חשש של הידבקות במחלה מסוכנת (איידס וכו') מהאדם כאשר יש 26% שהאדם יחיה.
ההנחיות של מד"א היא לא לטפל אם אין מסכת הנשמה?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

מצוות "לא תעמוד על רעך" לא קיימת כאשר יש חשש סכנה למציל.
עם זאת רשאי אדם להתנדב ולהכניס את עצמו לחשש סיכון ע"מ להציל את חברו.
ומן הראוי לשקול את רמת הסיכון של הניצול לעומת חשש הסכנה של המציל. וקשה לקבוע גבולות ברורים. אך אין מור להסתכן סיכון ודאי לשם ספק הצלה.
ההנחיות של מד"א הן אכן נכונות מבחינת ההלכה. אך נשאר מרחב גדול לשיקול דעתו של המציל אם להסתכן או לא.
ועל כן צריך להתפלל לה' שינחנו בעצה טובה מלפניו.