היתר מכירה לעומת אוצר בית דין

השאלה: אם ידוע לי בוודאות שלא ישמרו אצלי בבית את הפירות של אוצר בית דין בקדושה הראויה.
האם יש להקפיד לקנות פרות של היתר מכירה? או יבוא מחו"ל?
כיצד אפשר להבחין בניהם בחנות?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 3:46:44 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

השאלה היא מה יעשו אם הפירות, האם יבואו גם לזלזל בהם, לעשות בהם דברים שאינם למאכל, או שמא כוונתך רק שלא ישמרו בצורה מלאה (כגון ששאריות ישליכו לפח רגיל). נראה שאם שאלתך שמא יבואו להשחית ולהפסיד בידים הרי שאין לתת להם פירות שיש בהם קדוש"ש. אולם אם הפעולה לא תהא השחתה בפועל אלא בגרמא הרי שיש מקום להקל, ובלבד שתסביר להם תחילה מהו מהותו של אוצר ב"ד וקדושת פירות שביעית, ואפילו אם לא ישמרו אין זה אלא גרמא בלבד.