היתר מכירה

השאלה: בס"ד
שלום וברכה מה הבעיה אם בכלל יש בעיה בהיתר מכירה ואם אין בעיה למה אין בעיה?
תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 3:23:30 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

היתר המכירה היא פעולה שנוצרה על מנת לאפשר לחקלאי להמשיך לעבוד בשביעית ולא לאבד את פרנסתו ואת היותו חקלאי יהודי.
נחלקו האחרונים האם מותר למכור אדמת א"י בשביל להציל חקלאי מאיסור או לא, כמו כן המכירה איננה ממשית כל כך אלא מכירה על פי תנאי שטרות.
האוכל פירות וירקות מהיתר מכירה אין בפירות קדושת שביעית, ומהראוי להוסיף עוד פירות הקדושים בקדוש"ש.