הלכה

השאלה:

שלום, שאלותי:
1. לקט שיכחה ופאה - האם שייך גם בפירות למי שיש לו פרדס?
2. במקרה שיש שיכות לפירות, יש לי גינה עם כמה עצים בודדים - האם שייך למצוות אלו?
3. נכנסתי לפרדס של מישהו לאחר הקטיף, וראיתי פירות שנפלו על הארץ במהלך הקטיף האם הם למעשה שיכחה או לקט והאם הם מותרים?

תודה
דרור

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 3:20:52 PM

בס"ד

שלום וברכת ד´

1. פאה ושכחה שייכים באילנות, לקט לא שייך. בכרם יש עוד מצוה והיא עוללות.
2. באופן עקרוני כן, באופן מעשי בימינו רוב האנשים לא נותנים חיובים אלו מכיוון שהעניים לא באים, ויש בזה גדר של נתינה לעורבים שאדם פטור.
3. לדעתי הם הפקר ומותרים.