הלכה

השאלה:

בס´ד

שלום רב יש לי 2 שאלות שנורא מעניינות אותי אני פשוט חוזרת בתשובה ואני לא יודעת עליהם אלא רק שמעתי עליהם:
1. איך מעשירים פירות וירקות? שמעתי שלוקחים ירק אחד מכל סוג שמים בשקית ואומרים את הברכה מהסידור וזורקים לפח זה נכון?
2. שמעתי משהו על טבילת כלים מה זה? צריך לקחת כלים למקווה ולטבול? יש מקווה מיוחד לכלים? מתי עושדשים זאת מתי שרוצים?

תודה רבה מקווה שאקבל תשובה שתענה לשאלותי מל

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 2:11:40 סרטים באינטרנטAM

בס"ד

שלום וברכת ד´

1. הפרשת תרו"מ היא דבר ארוך ומורכב ועל כן מי שרוצה ללמוד את הנושא היטב כדאי לרכוש תקליטור תרומות ומעשרות שהוא אינטראקטיבי ומלמד את הנושא היטב, אפשר לרכוש 086847325.
2. טבילת כלים אלו כלים (מתכת וזכוכית) שגוי עשאם וכדי להביאם לקדושת עם ישראל יש לטבלם, אין להשתמש בכלים לא טבולים (אלא באקראי או בדרך). הטבילה נעשית במקוה כשר, יש מקוואות מיוחדים לכלים, ומברכים על טבילת כלים קודם הטבילה של כלי מתכת.
גם בנושא זה קיצרתי ולא כתבתי אלא ראשי פרקים.

שבת שלום
כתיבה וחתימה טובה