המשך לנדר/שבועה

השאלה:

בהמשך לשאלתי לגבי "הקדשתי חיי לתורה"
א.האם להתיר ע"י ג'' הדיוטות(האם אחד מהם צריך ליהיות מעבר לסתם הדיוט) או להתיר ע"י חכם?
ב.הרב כותב בתשובה שמה שאמרתי הוא נדר וכן שאין חובה להתפיס אם אמר בלשון נדר וה"ז ידות נדרים.מה בנוסח:"אם...אז אקדיש חיי לתורה" הוא לשון נדר.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

א. להתיר ע"י ג' שלפחות אחד מהם מבין בדיני נדרים עי' חכמת אדם הל' היתר נדרים.
ב. התחייבות לקיים מצוה אפילו אין בה לשון נדר, היא נדר מצוה, ע' בנדרים דף ח' ובדברי בענין אקום ואשנה.