הנקה ותשעה באב

השאלה: ב"ה ילדתי לפני כחודש, ואני מניקה.
רציתי לדעת מה עושה אישה מניקה בצום כמו תשעה באב שהוא צום ארוך,
אני רוצה לציין כי אני לוקחת טיפות להגברת ייצור החלב כך שבכל מקרה אני מתמודדת עם תחושת מחסור בחלב בהנקה. אני מפחדת שצום יפגע קשות בהנקה ואולי אף יביא לייבוש החלב בכלל, ויחליש אותי מאוד (הנקה ללא אוכל ושתיה כלל גורמת לתחושת רעב חולשה והתייבשות אפילו כשאני לא אוכלת למספר שעות). האם אישה מניקה יכולה לאכול בכמויות קטנות או לקחת טיפות שמעודדות ייצור חלב? (שנמהלות במעט מים)?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 9:45:27 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מזל טוב ללידה.

לעניין ט´ באב, נראה שאם יש לך מעט חלב ואת צריכה טיפות להגברת חלב, הרי שאת הטיפות אפילו עם מעט מים אין בעיה לקחת.
לגבי שתיה נוספת, כאן צריך לראות אם תוכלי לנוח טוב כל היום (אולי מזגן), אזי רוב הסיכויים שתוכלי לעבור את הצום. ברור שאת צריכה עזרה מאישך שיתרום חלקו למאמץ המשפחתי, אולם אם תרגישי כאבי ראש, סחרחורות וכו´ אזי מיד תשתי כרגיל בלא הגבלה.

צום החמישי לששון ולשמחה