הסמכה לנשים

השאלה: האם אתה חושב שצריכה להיות הסמכה (לרבנות) לנשים? ורציתי לדעת מדוע?
תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 7:14:26 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

רב איננו מקצוע שמקבלים תעודה, זה לא תואר באוניברסיטה שלאחר מספר שנים וידע מסויים מקבלים תעודה. רב זו מהות של העברת התורה מדור לדור, ורק מי ששקוע בתורה יום ולילה יכול להיות רב שהוא ממעבירי השמועה שנתקבלה בסיני, וכך להמשיך להעביר את התורה מדור דור, ולאחר מכן אנשים באים לשאול רבנים לפי מה שהם מכירים אותם כגדולי תורה, שהמשיכו לעסוק כל הזמן בתורה ולא בדברים אחרים. אדם כזה ראוי להיות רב.
הסמכה איננה מוכיחה דבר ואין לה כל משמעות, אלא תלוי האם האדם אמנם הוא תלמיד חכם גדול, בקי בכל הש"ס בפוסקים ובהלכה.
על כן השאלה היא האם תמצא אשה כזו שמוכנה למסירות נפש כזאת.
אם שאלתך לעניין תארי "רב" הניתנים על ידי מוסדות ממלכתיים רשמיים, זאת שאלה שצריך להפנות למוסדות הממלכתיים ולא לרבנים.