הפרשת תרומוץ ומעשרות מפירות הגינה הביתית

השאלה: שלום רב,

כיצד מפרישים תרומות ומעשרות הלכה למעשה מפירות מגינה פרטית?
וגם - באיזה מצב מפרישים? מהפירות בגינה? ממה שנאסף הביתה (והאם רק ממה שאכיל ממש)?

תודה רבה מראש,

אייל

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 10:52:16 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כל ירק הנאכל חייב בתרו"מ, אם זה מהגינה הפרטית שלך החיוב הוא גמור. אם אתה אוכל אחד אחד בגינה אינך חייב להפריש אבל בהכנסה הביתה אתה כבר חייב להפריש. גם אם תלשת לדוגמא שתי עגבניות ביחד אתה חייב להפריש. הפרטים הם רבים, ומכיוון שאני רואה שזה אצלך "תורה חדשה" על כן עצתי לך שתרכוש לך תקליטור "תרומות ומעשרות" בו יש הסבר להפרשת תרו"מ (טל.086847325), אם עדיין יהיו לך שאלות תפנה ואשתדל לענות לך ברצון.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלו עמיחי