השארת אמה על אמה במבנה תעשייה

השאלה: שלום אני מתכנן מבנה חדש לחברה (משרדים, אולם ייצור, מעבדות ומחסנים). האם נדרש להשאיר זכר לחורבן ? אם כן, היכן (מבואה ? חדר מנכ"ל ? בית כנסת [בתוכנית להקצות שטח שיהיה בית כנסת] אחר ?) אשמח לקבל דגשים הלכתיים נוספים שיש להביא בחשבון בעת הקמת מבנה כנ"ל. תודה רבה ישראל

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | ט' ניסן תשע"ט 15:38

ב"ה

שלום וברכה

באופן פשוט צריך להשאיר אמה על אמה גם במבנה תעשייה שאינם לצורך מגורים. אולם בבתי כנסיות ובבתי מדרשות לא צריך להשאיר, ויש מקילים בכל מבנה של מצווה. ולכן באופן פשוט שצריך להשאיר אמה על אמה במבנה המפעל, ועדיף להשאיר אותה במבואה שכל מי שנכנס למבנה רואה את החלק שאינו מסוייד. נשמח לענות לשאלות נוספות.

בברכת התורה והארץ

אהוד אחיטוב