השבת אבידה

השאלה: לפני מספר חודשים מצאתי MP3 באוטובוס שהורכב מחיילים ממקומות שונים. תכננתי להשיב אותו לבעליו.
בנקיונות לפסח מצאתי את המכשיר. האם אני אמור למצוא את בעלי המכשיר? הדבר כרוך במאמץ רב.
מצד הדין ולפנים משורת הדין?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 11:15:21 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יש לפרסם, כמו כן יש אתרים באינטרנט העוסקים באבדות מסוג זה (כדאי לפרסם לפחות שלש פעמים).
אם לא יבוא המאבד, לאחר מספר פרסומים, אפשר להניח בצד את תמונת המכשיר ושוויו, ואם יבוא המאבד לתת לו את השווי של המכשיר.
כל זאת אם אי אפשר לדעת את המאבד, אולם אם יש אפשרות אפילו שהדבר דורש מאמץ רב יש לחפש את המאבד ולהשיב לו.