התקנת מזוזות בשתי פעמים

השאלה: לפני שבועיים בערך עברנו דירה, והיינו בלי מזוזה, והשבוע התקנו מזוזה ראשונה בכניסה לבית. שאר המזוזות יהיו מוכנות השבוע. מה ההלכה לגבי הברכה - צריך על כל מזוזה לברך מחדש "לקבוע מזוזה" או שמספיק פעם אחת, או שאם בירכנו על המזוזה הראשונה השבוע אז עוד כמה ימים לא צריך לברך?
ואיך בדיוק צריך לקבוע מזוזה - למדוד בדיוק את הגובה או לפי העין?
ולגבי מזוזת הכניסה שהתקנו מכיוון שעוד מכניסים דברים לבית אז שלא תהרס היא מכוסה ומודבקת באמצעות דבק סלוטייפ, אם מורידים בשביל להדביק שוב צריך לברך עוד פעם (לדוגמה בדומה לתפילין שמורידים לזמן מועט בשביל לסדר אותם?)
תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 10:46:44 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כאשר אתם קובעים מזוזה חדשה יש לברך עליה, אלא שמשתדלים לעשות את מירב המזוזות בפעם אחת, אבל במקרה שלכם יש לברך שוב כשיגיעו כל המזוזות.
לגבי מזוזה שהורדה רק לצורך הכנסת ציוד, ומיד לאחר מכן מחזירים את המזוזה אין צורך לברך שוב, ובלבד שיהיה מיידית.

חודש טוב ומבורך

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמחי