זכויות הגבאי

השאלה: התעוררה אצלנו שאלה בבית הכנסת:
אם בנאדם קנה נגיד עליה לתורה והגבאי בא לבקש ממנו את הכסף והוא אמר שאין לו כסף האם הגבאי יכול לבטל את זה ואז הוא לא יהיה חייב כסף לבית כנסת או שאין סמכות לגבאי לעשות זאת?
(חשוב לציין שנגיד האדם זקן וככה הוא לא יכול להימכר לעבד או לעזור לבית הכנסת במשהו ושאין לא כסף בכלל)
אם אפשר גם הוכחה מספר או מקור.תודה!
ערוך הודעה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 3:00:34 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כל נדר אדם חייב לקיים, אי אפשר למחול על נדר שאדם נדר לצדקה, ועל כן אין אפשרות למחילה על ידי הגבאי. בית הכנסת יכול לתת לו מתנה בשווי הכסף שנדר, והוא יתן כסף זה לבית הכנסת.

שבת שלום