זכרון דברים

השאלה:

עמדתי לחתום על זכרון דברים עם בעל הבית שבו אני גרה כשוכרת . הלה הודיע לי כי זכרון הדברים מוכן וכי אפשר לגשת לחתום אצל עורך הדין. זאת לאחר שסוכם במו"מ ביננו הסכום של הקניה.לאחר שעתיים התקשר בעל הבית והודיע כי הוא מבטל את העיסקה כי אדם אחר שהיה עימו בקשר הציע לו יותר כסף.

האם הדבר מותר או שניתן לתבוע אותו לדין תורה?
האם יש כאן דין "מי שפרע"?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 3:40:27 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יש כאן "מי שפרע" אבל השאלה האם יש כאן ממון, וזה לא נראה, על כן אפשר וטוב לתבוע בדין תורה כדי שתגיעו לברור הלכתי, ואולי גם לשלום ויחסים טובים, אולם האם תזכי כאן יש ספק גדול.