חוטר מעץ רימון

השאלה: שלום וברכה !!
בגינה שלי נטוע עץ רימון שכבר עבר את שנות העורלה שלו ומותר באכילת הפירות.בצמוד לגזע ישנם חוטרים/חזירים שהפעם הנחתי להם לגדול. הגנן אמר לי להשאיר אותם כאלטרנטיבה לעץ הקיים. אלה הם שאלותיי:1. האם גם להם צריך לספור שנות עורלה או שמה הם חלק מהעץ? 2. אם אינני זוכר באיזו שנה הם התחליו לצוץ, איך אני מחשב את הזמן?
תודה רבה וכול טוב !!!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 3:15:21 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יש חוטר הוא ענף היוצא מהגזע מעל פני הקרקע, ויש נצר היוצא מהשורש מתחת לפני הקרקע. כל נצר היוצא מתחת לפני הקרקע דינו כעץ חדש ויש למנות שנות ערלה, כל חזיר או חוטר היוצא מעל פני הקרקע אין בו חשש ואין בו דיני ערלה.
כאשר יש נצר יש להורידו מיד או כעת כדי שלא תהא תערובת של פירות. אפשר לסמן את הנצר ולהוריד את הפרחים כל שנה, ולאחר ג´ שנים הוא מקבל דין נט"ר.
במקרה שלא ידוע כדאי להחמיר.