חזרה בתשובה ומנהגי הלכה

השאלה:

גדלתי במשפחה מסורתית, אבי נולד במצרים, עד שחזרתי בתשובה הייתי מניח תפילין כמו ספרדי (לא כל יום) והולך לבית כנסת ספרדי. שנתיים לפני שחזרתי בתשובה הייתי הולך בשבתות לבית כנסת אשכנזי בנוסח ספרד.

לאחר שחזרתי בתשובה הלכתי ע"פ דיני ומנהגי האשכנזים (כולל הנחת תפילין).היום אני מרגיש לאחר שהתחתנתי שאולי זה פגע באבי, ואני רואה את הדברים אחרת, וכשיהיו לי ילדים בע"ה ארצה שילכו ע"פ דרכם האמיתית.

האמת היא הרב שאני מאוד בהיר ואיני דומה לספרדי כלל, וזאת הסיבה שהלכתי לאשכנזים. מה דעת כבוד הרב?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

מה הקשר לצבע העור?! כיון שמשפחתך נהגה לפי פסיקת ספרד ומנהגיה ראוי שתמשיך ותלך בדרכם ותהא גאה במסורת משפחתך.