חישוב שנות ערלה

השאלה: יש לנו גינה חדשה. בגינה ישנם עצי פרי. הגנן שנטע אותם הינו בדואי. הוא אמר לנו כי העצים בני 4-5 שנים, ואכן, יש עליהם פירות. העצים היו במשתלה שלו בתוך עציץ נקוב ע"ג הקרקע, והוא העביר אותם עם האדמה שלהם מהעציץ לאדמה בגינה שלנו. האם צריך לספור מחדש שנות ערלה? והאם ניתן לסמוך על מילה של הגנן שאינו יהודי?
(ברצוני לציין כי לפני שבוע שלחתי שאלה זו לרב ע.אליהו, וטרם קיבלתי תשובה, ולכן אני מפנה שאלה זו אליכם, שזה תחום התמחותכם). תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 12:20:18 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´ עליכם

מכיוון שאיננו יודעים כיצד העצים עמדו במשתלה האם היו על האדמה ממש או על הקרקע, ואפילו היו על אדמה ממש עלינו לדעת מאיזה שלב. ומכיוון שהספק הוא בדאורייתא, שהרי ערלה היא מהתורה, קשה מאד לסמוך על דברים לא מבוססים, ועדיף להחמיר בערלה.

שנה טובה וכתיבה וחתימה טובה