חנוכת בית

השאלה:

עקב בעיות שעוברות עלינו בתקופה האחרונה פנתה קרובת משפחה לרב בצרי ושאלה עלינו. הרב בצרי אמר לה שעלינו לבדוק את המזוזות ושאל אותה אם עשינו חנוכת בית.(יש לציין לגבי המזוזות שהן נבדקו לפני שנתיים, כך שמבחינה הלכתית עוד אין חיוב).

א. האם הוראתו של רב מחייבת אותנו, אם לא אנחנו שאלנו את השאלה והיא נשאלה שלא על דעתינו? ב. כאשכנזי לא נהגו במשפחתי לערוך חנוכת בית (אשתי מבית ספרדי). אנחנו גרים בדירה יותר משנתיים. כחצי שנה לאחר שנכנסנו לדירה ערכנו אזכרה עם סעודה במנין ואמרנו שזה יהיה גם כעין חנוכת בית - אך לא אמרנו את הסדר שהספרדים נוהגים. בקרוב אנחנו שוב עורכים אזכרה עם סעודה, בלי מנין. אשתי רוצה שהפעם זה יהיה גם חנוכת בית עם מנין ואמירת כל הסדר כמנהג הספרדים. 1. האם יש ערך לעשות חנוכת בית כשגרים בדירה כבר שנתיים? 2.אם כן,האם חובה במנין? 3.האם חובה לאמר את הסדר כפי שאומרים הספרדים? אם לא חובה לאמר הסדר כמו הספרדים - האם הרב יכול להציע סדר מסויים שכדאי לבצע או לאמר?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

תשאלו את השאלות שהפניתם אלי לרב שאמר לכם לעשות חנוכת הבית.