חציצת טבעת לאשה בנטילת ידיים

השאלה:

כבוד הרב, אשתי עונדת את טבעותיה רק מחוץ לבית. קורה שטבעת לא יורדת זמנית (לשעה, שעתיים) מהאצבע, אבל זזה קצת עד פרק האצבע. האם יש לה דרך ליטול ידיים לסעודה, או שעדיף שלא תיטול ולא תאכל בסעודה חלה או לחם ?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

כיון שהמים אינם מגיעים בודאות לכל האצבעות בגלל חציצת הטבעות, העדיף הוא שתסירם לפני הנטילה. אולם כיון שהטבעות יושבות בפרק האצבע הסמוך לכף היד ישנו ספק ספיקא שמא הלכה כמי שסובר שאת הפרק העליון אי"צ ליטול בנט"י לאכילה, ואת"ל שהלכה כמ"ד שצריך ליטול אף פרק זה או את כל היד עד לקנה הזרוע, שמא הטבעת רפויה והמים מגיעים לכל מקום. וע"כ תיטול ידיה בברכה ותאכל לחם.
הפתרון המומלץ הוא יטול את הידים,להזיז את הטבעות בידת האפשר ליטול את הידים ואח"כ שוב להזיז את הטבעות במידת האפשר וליטול שוב את הידים.