טבילה במקווה לאישה בחודש תשיעי

השאלה: זקוקה לעזרה בשאלה הלכתית בבקשה - שלום רב, זקוקה לעזרה - אני בשבוע 38 +5 להריון, רוצה ב"ה ללכת לטבול במקווה - אך הייתי אצל הרופא ביום חמישי והוא בדק אותי ואחרי הבדיקה הופיעה טיפה של דם על התחתון, ממש מעט אך דם - מבחינת הטבילה במקווה האם זה אומר שאני טמאה? אם כן כמה עליי לספור? (אין עוד הרבה זמן, נקבע לי תור לניתוח קיסרי לתאריך ה- 8/11 במידה ולא יקרה כלום עד אז) אז מבחינת הספירה האם אני צריכה לספור 5 נקיים + 12 או רק 12? תודה רבה ושיהיה שבוע טוב, רות

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 2:36:49 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

תחילה נברכך שהכל יעבור בשלום ובשמחה.
לגבי בדיקת הרופא כדאי להתקשר אליו ולשאול מהיכן הדם, פעמים הרופא פוצע בטעות או נגיעה לא נכונה ואז אינך טמאה, שהרי זה דם פצע. אם הרופע יגיד שלא היה פצע או שריטה אלא שהכל רגיל ואת לא מרגישה כאב מיוחד, צריך לבדוק כרגיל 5 ועוד 7 ימי טהרה.
יהי רצון שקב"ה ישלח עזרו מקודש והכל יעבר על הצד היותר טוב, וראו בנים ובני בנים.