טהרה (2)

השאלה: שלום כבוד הרב,
אשמח אם יוכל לענות לי בהקדם על שאלה בנושא טהרה.
מועד קבלת הווסת שלי בעוד שבוע.
אתמול ראיתי כתם ורדרד בשעת הניגוב (לא היתה כל הרגשה) וכדי לדעת מהיכן מגיע הכתם עשיתי בדיקה.
בד הבדיקה יצא עם כתם ורוד בהיר (אני חושבת שכגודל חצי שקל, היה קשה לאמוד כי היה קצת מרוח).
חששתי שקיבלתי ולכן הנחתי טמפון במקום. לאחר כמה שעות הוצאתי והוא היה, עדיין, עם כתם ורוד בהיר. הטמפון השני שהכנסתי יצא עם כתם קטן (בגודל שקל) בצבע ורדרד מאד בהיר ואילו הבוקר כשעשיתי בדיקה הבד יצא נקי לחלוטין.
פרשתי אתמול מבעלי, אבל העובדה שהווסת שלי רק בעוד שבוע, העובדה שלא מדובר בדם אדום טרי וכן העובדה שהכתם הלך ונעלם מעלים בי ספק האם זה בכלל דם ווסת וכיצד עלי לנהוג.
כמובן שאם אתחיל לספור כעת חמישה ימים ושבעה נקיים כבר אכנס לתוך תקופת הווסת ואולי אין טעם בכך.
אשמח לתשובתו בהקדם.
תודה ושבת שלום.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 2:51:22 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כדאי לשמור את כל הממצאים שהזכרת ולשאול רב על הכל, יתכן שיש לך שריטה או פצע קטן ואפשר להתיר, כמו כן אולי הצבע איננו אסור, על כן נראה לי שכדאי לפנות לרב באזור מגורייכם על מנת שיתבונן האם הכתם הזה הוא במקום מסויים ברחם ואז אפשר לפעמים לתלות בדברים מסויימים. כל תשובה באינטרנט ללא ראיית עין נראה לי שהיא לא כדאית.