טיסה לחו"ל

השאלה:

שלום לכבוד הרב.
לפני כמה שנים קיבלתי על עצמי לא לנסוע לחו"ל לצורך טיול. חשוב לי מאוד לא לצאת מהארץ. כרגע אני יוצאת עם בחור שהוריו מתגוררים בארה"ב (הוא עשה עליה לבד). כשנתארס בעז"ה מאוד חשוב לו (ולי) שאכיר את הוריו. האם מותר לי לטוס איתו לחו"ל לצורך זה? תודה מראש ושנה טובה.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

אם קבלת על עצמך בלא נדר את יכולה לטוס לחו"ל. אם לא קבלת ע"ע בלי נדר, את יכולה להתיר את נדרך אצל תלמיד חכם בפתח ובחרטה (הוא אמור לדעת את דרך ההיתר), ואח"כ לטוס לחו"ל.
שיהיה במז"ט.