טלטול ס"ת לטיול

השאלה:

שלום הרב, אנו יוצאים עם תלמידים בישיבה תיכונית לטיול בו נלון ב"שטח" ביום שני.

האם מותר לשם כך להביא ס"ת לשטח לקריאת התורה. (ניתן להביאו עם ארון קודש נייד), אך יקראו בו פעם אחת בלבד.
אם אסור, האם יש לוותר על טיול בגלל זה? (לצאת לטיול בימים אחרים כרוך בקשיים שונים).
תודה מראש

התשובה

הרב יעקב אריאל |

מותר לצאת עם ארון קודש נייד שישמרו עליו בקדושה, אע"פ שתקראו רק פעם אחת (ג' קריאות הוא ענין שלא נזכר בהלכה) לצורך עשרה שלא שמעו.

אולם אם ביכולתכם להיכנס לישוב בו יש ספר תורה ולקרוא, אפילו במנחה וכד' עדיף.