כיצד לנהוג בלוויה של מתאבד

השאלה:
בחור בן 22 קפץ לתוך רכבת נוסעת בתכנון מוקדם כולל כתיבת מכתב הן במחשב שלו והן העתקתו בכתב יד.
אני מבין שאסור ללכת ללויה כזו אבל מותר לנחם האבלים ביציאתם. האם מותר לשאת את המיטה בלוויה.
איך לנהוג ולא לפגוע במשפחה.
האם ניתן ללכת לנחם את האבלים בביתם.
הנפטר הוא נכד של אח של חמתי. תודה ואם אפשר תשובה עד יום ראשון ה אלול יום הלוויה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/31/2013 8:31:22 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין איסור ללכת להלויה כזאת, יש כאן כבוד המשפחה, כמו כן אפשר לנחם את המשפחה. מכיוון שכנראה המכתב נעשה הרבה קודם למעשה, א"כ לא ברור שיש קשר בין הדברים, ועל כן אין כאן דין מע"ל ההלכתי, ועל כן נראה שאפשר לעשות הלויה וכן לנחם, ובייחוד אם הכל הוא מצד המשפחה ולא הנפטר.