כל מיני

השאלה: בס"ד
א.האם מותר לאכול מאכלים המכילים חלב נוכרי?
ב.מהי שנת שמיטה?
ג.מדוע נוטלים לולב בסוכות ולא בחג אחר?
ד.האם מותר לראות תכנית שהתחילה בשבת והמשיכה אחרי שבת(למשל,משחק כדורגל התחיל ב-17:00 ונמשך על 19:00)?

סליחה אם אני שואל הרבה שאלות,
בתודה,
סתיו .ב.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 1:34:07 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. אין לאכול חלב נכרי. יש שהקלו בחו"ל במקום שיש פקוח הדוק על המוצרים שלא הכניסו בהם תערובת חלב טריפה. בכל אופן בארץ אין מקום להקל בחלב נכרי.
ב. שנה שבה האדמה שובתת ואין לאדם לעבוד בה, ומה שגדל בה שייך לכל ישראל. זו הייתה שנת תשס"ח.
ג. התורה בספר ויקרא פר´ אמור צוותה אותנו לקחת ארבעת המינים בסוכות. והסבירו המפרשים שזה שייך לשעת הדין על המים, או בעונות החקלאיות.
ד. אסור.