כלאיים

השאלה: שלום,
שתלתי 3 שתילים קטנים, שקניתי בחנות, בתוך עדנית עגולה גדולה יותר. לאחר השתילה חשבתי על בעיית הכלאיים. המרחק בין השתילים הוא לכל היותר 5 ס"מ. האם עברתי על איסור כלאיים? מהם המקורות?
תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 1:31:23 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם השתילים הם ממינים שונים יש כאן כלאים, צריך להרחיק בין ירק יחידי לירק יחידי 15 ס"מ, אם השתילים הם תבואה או ירק מתפשט יש לפעמים להרחיק יותר, ועל כן אי אפשר להכריע בלי לדעת מהם המינים, בכל מקרה המינימום הוא 15 ס"מ בין שני מיני ירקות.