כללי התנהגות בבית שיש בו ספר תורה

השאלה:

כבוד הרב,
בביתי יש שני ספרי תורה. הספרים נמצאים כל השבוע בחדר המגורים (סלון), האחד עטוף בטלית מונח על שולחן מיוחד שהוקצה לו כל עוד הספר יהיה בביתי, השני בארון מיוחד השייך לספר זה.
לחדר המגורים אין דלת המבדילה אותו משאר הבית.
א. האם מותר להתקלח בחדר אמבטיה שאינו פונה לחדר המגורים עם דלת פתוחה מעט על מנת לשמוע מה קורה מחוץ לחדר האמבטיה, (כגון רדיו, טלפון וכד'')?
ב. האם ישנן הוראות מיוחדות להתנהגות מיוחדת בבית בשונה מבית אחר בו אין ספרי תורה?
בתודה ובברכה,

התשובה

הרב יעקב אריאל |

א. אין לשמש מיטתו אא"כ ספרי התורה בחדר אחר שדלתו מוגפת (או"ח סי' רמ ס"ו). רב. ונראה שה"ה לגבי עשיית צרכים צריך להיות בחדר אחר מוגף (עפ"י או"ח סי' מ ס"ב). ונראה שה"ה לגבי מקלחת או הופעה לא צנועה אם יש קשר עין בין המקלחת לבין הספר אסור להתקלח באותו מקום.