כספי מעשרות

השאלה: שלום!
רציתי לשאול לגבי מעשרות אני מרויחה בסביבות ה2000 שקל עד היום הייתי נותנת עשירית כמו שצריך אבל ממש קשה לי עם זה כי ההוצאות מתרבות במיוחד שאני מממנת כרגע טיפול פסיכולוגי והעלות גבוהה. אשמח לתשובה הלכתית לגבי תרומת חמישית מהמשכורת במקום עשירית.
תודה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 12:59:14 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם לאדם לא נשאר לצרכיו, וכפי שאת כותבת "ממש קשה לי עם זה" הרי שיש מקום להקל ולא לתת 10% מהרווחים, אלא פחות, ובלבד שישאר לך למחייתך בכבוד, וטיפול רפואי הוא חיוני ואיננו מותרות, על כן אם קשה לך לתת 10% אפשר להקל.