כספי נסיעות-דחוווף!!!

השאלה: שלום, שאלה בקשר לכספי נסיעות. אם אומרים לי לרשום את סכום הנסיעות שהיו לי כשהייתי צריכה להגיע למקום העבודה. מה אני צריכה לעשות ולרשום? נגיד פעם אחת שילמתי מחיר רגיל לאוטובוס ובפעם השנייה כבר קניתי כרטיסייה שזה כביכול חצי מחיר אך אח"כ אין לי כ"כ מה לעשות עם הכרטיסייה ואז אני משלמת איתה מחיר נסיעות שעולות פחות. כך שלמחיר הנסיעות לעבודה זה קצת לא פייר שאני ארשום את המחיר של הניקוב בכרטיסייה שזה חצי מחיר. האם אני יכולה לרשום את מחיר הנסיעה הרגילה? שהרי אם לא הייתי קונה כרטיסייה זה היה המחיר שהייתי משלמת...
דבר שנ י. נגיד שאני רוצה לחסוך כסף. חובה על מקום העבודה לשלם על נסיעה שהמרחק הוא יותר משתי תחנות. אם אני הולכת ברגל בחום מרחק ארוך של חצי שעה במקום לקחת אוטובוס, אז כשמבקשים ממני את סכום הנסיעות, האם אני יכולה לרשום את מחיר האוטובוס שהייתי אמורה לקחת אבל לא לקחתי והלכתי ברגל המון זמן במקום...?
תודה ואני מחכה לתשובה במהרה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 11:23:57 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

היום לא משלמים כנגד כרטיסיות וכדו´, אלא התשלום הוא עבור נסיעות, דהיינו אם אדם נוסע באוטובוס מקבל תשלום על הנסיעות. ועל כן אין זה משנה האם הלך ברגל, אופנים, או במכונית פרטית. מקום העבודה משלם לפי עלות של אוטובוס. ועל כן החישוב הוא כללי מספר ימים כפול מחיר נסיעה שנקבע.
אם מקום העבודה עוד מקפיד על כרטיסיות וכדו´ אז צריך להגיש דווח ממשי של נסיעות.