כשרות

השאלה: תודה לכבוד הרב על התשובה המהירה, אך נדמה לי כי לא התנסחתי ברור מספיק בפעם הראשונה, אנסה שוב: האם סתם כשרות ללא ציון מיוחד, טובה למי שרוצה לשמור על קדושת השמיטה או שמא יש לחפש ציון מיוחד כמו "היתר מכירה" או " ללא חשש טבל ושביעית" וכו´, והאמור הוא דווקא לגבי ציון על אריזות מוצרים שונים בסופר ולא בתעודת כשרות.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 11:09:48 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מוצר שיש בו כשרות רגילה בלבד פרושו שחלק מהמוצרים לעניין שמיטה עובדו על ידי היתר מכירה. כשכותבים "ללא חשש טבל ושביעית" הכוונה שהתוצרת היא של נכרים גמורים או ייבוא. וכעת עליך לבחור את דרכך. אם אתה מחפש נכרים הרי שחותמת ב´ צריכה להיות. ואם אתה מחפש היתר מכירה (נכרים) אתה צריך חותמת א´.

בברכת כתיבה וחתימה טובה