כשרות ירקות

השאלה: מה דעת הרב על חסה ושאר הירקות(פטרוזיליה,סלרי בצל ירוק) בכשרות הבד"ץ והרב רובין?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 11:46:02 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

ירקות עלים הוא מהדברים הקשים בבדיקה ואין כאן השגחה רגילה אלא צריך מיומנות מיוחדת וידיעת מחקרים חדשים בתחום. על כן יש לאכול רק מכשרויות שיש בהם פיקוח מסודר לאורך הגידול כולו, לא רק בדיקה מדגמית אחרונה, אלא במשך הגידול כולו.
כמו כן נ"ל שכדאי לבדוק שלא יהיו שאריות חמרי הדברה שהרי כאנשי הלכה אנו צריכים להקפיד על כך שלא יהיו שאריות חמרי הדברה, וחמירא סכנתא.