כשרות..

השאלה: שלום! =]
קיבלתי על עצמי לאכול רק בד"ץ ורבנות ראשית.. אפשר בבקשה יותר פירוט על מה זה כולל ומה זה לא ? גם בכשרויות של חו"ל (כמו U וכל אלה)

תודה רבה ויום שמיי´ח!!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 7:35:06 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

ראיתי את שאלתך, אולם לעניין קבלות הולכים לפי כוונותך, כך שאני לא יכול לפרש את כוונותיך בשעה שנדרת.
איעצך לא לעשות קבלות כאלו אלא "בלא נדר". כמו כן לא כדאי לעשות הכללות "רבנות" בד"ץ" נראה שיש לבדוק כל דבר לגופו, ומהי ההשגחה שנוהגת במקום ההוא.
לגבי ירקות עלים כנראה כוונתך היא לירקות שאין בהם ספקות, ועל פי הבדיקות האחרונות כדאי לקנות רק חסלט, עלי הבשור, וגלאט.