לא ילבש

השאלה:

שלום לכבוד הרב שליט"א.

ראיתי תשובה של כבוד הרב ובה כתוב:"כל עגיל לבנים אסור משום לא ילבש".
יש לי קושי רב!!!
האיסור של "לא ילבש" הוא דוקא שעונד עגיל מובהק של אישה או עונד טבעת מובהקת של אישה... (וכן הלאה כל דבר שהוא מובהק לאישה אסור לגבר) כאשר גבר עונד עגיל מובהק לגברים,ויש עגילים כאלה בימינו,הוא לא עובר על איסור תורה.
(לא רק עגיל אלא גם שרשראות וצמידים שהם רק לגברים) נמצא,שמעיקר הדין אפשר לענוד עגיל,או לשים צמידים,ושרשראות שהם רק לגברים.
כמובן,שזה לא יאה ונאה ליהודי לענוד עגיל,אבל איסור תורה אין פה כי הוא לא עונד עגיל של נשים.

אשמח אם הרב יאיר את עיניי.

תודה רבה וכל טוב.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

בימינו גברים מן הישוב לא נוהגים בעגילים וע"כ הוא בלא ילבש. סביר להניח שכלי נשים וגברים הם עפ"י הנהוג באותו דור ובאותה חברה. ולכן בימינו עוברים בלבישת עגיל.