לא תיקום ולא תיטור

השאלה:

שלום הרב! ב"ה השנה גמרתי תואר ראשון במוסד אקדמית אבל היו הרבה קשיים עם מרצה מסוים שהיה מחפש כל הזמן (לפי ההרגשה שלי ועוד חברות)איך לגרום לי להיות מושפלת או להוריד ממני את הביטחון העצמי ...(חברות נוספות גם אומרות שיש להם הרגשה שהוא "שונא" אותם ולכן הוא לא מעביר אותם במבחנים מסיבה לא ברורה)כך גם בשבילי...כל הכיתה מודעת לבעיה הזאת גם אנשים שהוא מעריך אותם אומרים לי שאני לא יעבור כנראה במבחן כי .."הוא לא מחבב אותך". השאלה שלי היא האם אני יכולה לכתוב מכתב תלונה להנהלה או שעדיף לא לעשות כלום בנידון כי אולי אני עוברת על "לא תיקום ולא תיטור"? תודה רבה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

אין כאן בעיה של לא תיקום ולא תיטור מפני שאינך עושה זאת לשם
נקמה אלא להסיר מכשול ממך ומאחרות. השאלה שאת צריכה לברר
לעצמך היא האם מכתב כזה לא יסב לך נזק יותר ממה שיתקן את
המצב. ואולי ראוי שכמה בנות שלמדו אצלו יתלוננו במכתב משותף וזה
ייתן משקל גדול יותר לדבריהן.