לגבי שאלה שנשאלה פה.

השאלה: שלום.
ברצוני להעיר הערה בנוגע לתשובה שניתנה לשאלה שנשאלה פה:
http://www.kipa.co.il/ask/show/218217

גם ביקורת בונה, לא תמיד מותרת.
יש הרבה כללים לגבי זה, שכן הרבה פעמים גם ביקורת בונה נכללת בתוך לשון הרע ולפעמים יכול לגרום גם לשנאת חינם.
כשנותנים ביקורת בונה, וביחוד על ציבור גדול, הסיכוי שיהיה מותר לדבר שואף לאפס מכיוון שהדבר יהיה חייב להיות בפרהסיא ויהיו אנשים שיקחו את זה לצד הרע.
יכול להיות שאפשר להסתמך על כלל ההיתרא באפ-תלתא, אך אם נתבונן נראה שלא, מכיוון שבהיתרא באפי-תלתא אתה אומר משהו שיכול להשמע לשני פנים, אבל פה זאת ביקורת שמטרתה לשפר משהו שבטוח לא טוב.

*הסתמכתי על החפץ-חיים.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 10:16:02 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כתבתי בתשובה שאפשר לומר ביקורת בונה חיובית, על התכונות מה צריך להיות לדעת האומר, ולא לדבר על קבוצות אנשים או אנשים, וזה דבר פשוט שמותר ועוזר.