לקנות זרעים לשימוש בשנה הבאה

השאלה: שלום הרב
אני רוצה להכין כבר עכשיו שנות טובות כדי לחסוך זמן לקראת ראש השנה. חשבתי לצרף לכל ברכה שקית קטנה עם זרעים של צמח כלשהו כחלק מהנושא של הברכה...השאלה שלי היא אם מותר לי לקנות בשנת שמיטה את הזרעים כשברור לי שישמשו אחרי שנת השמיטה...?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 11:34:45 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין בעיה בשמוש בזרעים אחר השמיטה, אולם אתה צריך לבדוק שהזרעים לא נעשו בשנת השמיטה, ושאז יש בהם אולי איסור ספיחים. ועל כן הנושא שצריך לבדוק האם הזרעים נעשו באיסור או בהיתר.