לשון הרע במקום נזק

השאלה:

אני עוסק בהקמת אתרי אינטרנט. לאחרונה היה לי לקוח עבורו הייתי צריך לבנות אתר. בשיחת עבודה ראשונה, המנכ"ל הציג בפני אשת מכירות שלהם, והוא אמר לי שהיא תהווה מעתה את הקשר ביני לבין החברה, אך היא העלילה עליי עלילות שונות, שבסופו של דבר גרמו לניתוק ביני לבין הלקוח, והוא החל להקים אתר עם בונה אתרים אחרים אני מתלבט האם מותר לי להגיד למנכ"ל שהדיווחים שהוא קיבל אינם נכונים, ושהקשר נותק ללא סיבה ושעליו לשלם לי על העבודה שביצעתי?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

מותר לאדם לדווח למישהו על עובד שאינו הגון. וכשיש חשש רציני לתקלה לא רק מותר אלא אף צריך לעשות כן, בתנאי שאין לו טינה אישית כלפי המדווח. רק אם אתה משוכנע שייגרם ללקוח נזק מאותה אשה עליך להזהירו בצורה מאוד מצומצמת ועניינית, כשאתה משוחרר מכל יחס אישי לאותה אשת מכירות.