מוזיקה ביהדות

השאלה: שלום כבוד הרב,
שמי שרה רחל ואני חוזרת בתשובה ב"ה.
לפני זה הייתי מפיקה מוזיקאלית וראפרית (זמרת ראפ). ידוע לי לפי הדת היהודית י איסור על אישה לשיר.. אך גם שמעתי שיש הקלות ודרכים..
השאלה שלי היא אם מותר לי לבצע שיר ראפ (לא שירה, ראפ זהו דיבור מהיר) ששם במידת הצורר עם אפקטים מסויימים יכולה גם לעוות את הקול שלי ..שלא ישמע נקי ונשי. האם זאת אפשרות מקובלת על פי ההלכות והדת?
חשוב לי לדעת כי אשמח לעשות מוזיקה בשביל לחזק אחרים בע"ה.
תודה רבה .
שרה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 10:28:27 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אינני מכיר את הטכניקה שאת מספרת עליה, אשמח לקרוא אם תשלחי לי ציוני מקום. בכל אופן נראה לי שלא כדאי לעוות קול וכדו´, אלא אדרבא להשאיר את הקול המקורי שהוא תמיד יותר טוב ומשפיע, ולייצור מוזיקה המיועדת לנשים בלבד (קלטות, דיסקים וכו´) שיהיה כתוב שתקליטור זה מיועד רק לנשים, ובכך נשים תוכלנה להתחזק בע"ה.