מועד טו בשבט

השאלה: כבוד הרב,אשמח מאוד לקבל ממך תשובות על שאלותיי הקודמות. זאת ועוד, יש לי שתי שאלות נוספות: האם בשנת נטע רבעי מותר לי קודם לאכול בטו בשבט או שעליי לחכות עד חג השבועות ,כדי לקיים את מצוות הביכורים,למרות שבית המקדש חרב?

שאלה נוספת- אילו מצוות התלויות בארץ - ישראל אנו מצווים לקיים ביחוד בטו בשבט?
אנא,התייחס בתשובתך לפרט,פאה,שכחה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 8:04:59 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. אין בימינו מצוות ביכורים נוהגת כלל, ועל כן כל עץ שחנט לאחר טו בשבט של השנה הרביעית מותר באכילה לאחר חילול.
ב.טו בשבט הוא רק זמן תאריך לר"ה לאילן, וכל עץ שחנט קודם טו בשבט שיך לשנה הקודמת וכל שחנט לאחר טו בשבט הוא שייך לשנה הבאה. המשמעות היא בייחוד לעניין מעשר שני המופרש בשנים א.ב.ד.ה משנות השמיטה, ואילו מעשר עני בשנים ג, ו. כמו כן אסור להפריש משנה על חברתה, ואלו הן משמעותיו של טו בשבט. כמו כן לענין ערלה שכל עץ שחנט אחר טו בשבט
של השנה הרביעית מותר באכילה לאחר חילול.