מזוזה

השאלה: שלום רב
הוצאתי מזוזות חדרי שינה ומטבח בכדי למוסרם לבדיקת בית חבד ,מסרתי אותם עם בית המזוזה.
-ועכשיו אינני יודעת איזה מזוזה שייכת לחדר שינה שלי ושל בעלי ואיזו מזוזה שייכת לחדר בני ואיזו למטבח.האם זה משנה? למשל מזוזה שהייתה תלויה במטבח ואשים אותה בחדר זה מותר?
או שעדיף כבר לקנות חדשות?
איך אפשר לוודא שאכן מישהו אמין ובקי בבית חבד בודק מזוזה? או שמספיק שזה בית חבד?
תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 7:50:23 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם בבית חב"ד יש איזה רב מוסמך, אפשר לסמוך על בדיקת המקום, ובלבד שיהיה באישור רב מוסמך.
אין הבדל בין המזוזות, דהיינו חדר שינה ומטבח אין הבדל במעמד המזוזה, וכן חדר הבן וכדו´. בכל מקרה יש צורך לברך "לקבוע מזוזה". מברכים פעם אחת ומכוונים על כל המזוזות, יש להשתדל לא לדבר בין הנחת המזוזות.