מזוזה בחדר של קטן

השאלה:

1. האם בקביעת מזוזה בחדר של ילדים בבית מקיימים מצוה מן התורה?
2. האם ניתן לתת לילד לקבוע מזוזה בחדרו?
3. מזוזה שקבעה ילד ואח"כ נהיה גדול, או שקבע בחדר שמתגוררים בו גדולים האם צריך שגדול יקבעה בשנית?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

1. נראה שבחדר שגרים בו ילדים קטנים אין מקיימים מצוה מן התורה
משום שהם אינם בני חיובא. ולשון הטור ביו"ד סי' רצא שמחנכים את
הקטנים לעשות מזוזה בפתחיהם. היינו רק ממצות חינוך ולא חייבים מן
התורה.
2. נראה שכן וזהו גוף החינוך.
3. יש פוסקים שסוברים שגוף המצוה שתהא המזוזה קבועה בביתו ולכן
אפילו קבעה גוי ומתגורר בבית ישראל יוצא בכך ידי חובת מזוזה. ויש
פוסקים שסבורים שכדי שגדול יצא ידי חובת מזוזה צריך שיקבענה אדם
מישראל גדול.