מחשבות של אמונה

השאלה:

שלום כבוד הרב,
קשה לי מאד בזמן האחרון להתפלל, אני מרגישה שאני לא יודעת למי אני מכוונת,
אף פעם לא היה לי כ"כ קשה. אך עכשיו כבר במשך תקופה קשה לי בתפילות, כיוון שאין לי מושג כיצד לתפוס מהי המהות האלוקית, ובעצם למי אני מתפללת?

אשמח אם הרב יענה לשאלתי וכן יפנה אותי לספרים מתאימים לשם העמקה.
תודה רבה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

התפילה מבטאת את הצמאון לנעלה נשגב למוחלט לשלמות בקיצור:
לרבש"ע, אבינו שבשמים שזן ומכלכל אותך ומחיה אותך בכל רגע ורגע.
צמאה לך נפשי כמאה לך בשרי כשאדם לא מרגיש את הצמאון האמיתי סימן שמרווים אותו - לא בהכרח באשמתו - בדברים אחרים, מדומים ארעיים וחולפים.
חיזוק הרוח ותחושת התלות המתמדת בכוח עליון תביא מחדש את הצמאון הבריא לתפילה

בקשר לספרים כדאי ללמוד את הקדמת הרב זצ"ל לס' עולת ראיה על התפילה, וכדאי ללמוד ספרי מוסר כגון ספר תומר דבורה שהוא ספר מוסר המחנך את האדם ללילך בדרכי הבורא עפ"י מדותיו של הבורא.