מכירה לזמן מוגבל

השאלה:

קניתי דיסק לבן שלי של חשבון על הדיסק היה כתוב שהדיסק טוב לשנת הלימודים הקרובה.

כשקניתי התבלטתי האם הדיסק יפסיק לעבוד או שכוונתם שחומר הלימודים לא מעודכן אלא לשנת הלימודים הנוכחית. ואכן כאשר הסתיימו הלימודים בבית הספר הדיסק הפסיק לעבוד. ניסיתי להזיז את התאריך של המחשב לתאריך מאוחר יותר וכך הדיסק חזר לפעול...

האם מותר לעשות דבר כזה האם זה נחשב כשכירות לזמן? במקרה שלי ספציפי יתכן שהיה כאן מקח טעות כי כוונתם לא הייתה לי כל כך ברורה. אולם השאלה שלי היא גם לגבי הדין העקרוני האם הם יכולים לאסור עלי את השימוש?

תודה רבה.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

באופן עקרוני הם יכולים לעשות זאת.