מכירת ספרי תורה פסולים

השאלה: שלום,

אני עומד בראשות עמותה ציבורית ויש ברשותנו ספרי תורה פסולים.
האם ישנה בעיה הלכתית למכור אותם?

תודה מראש,

שנה טובה וחג שמח.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 1:46:58 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מה תפקידה ומשימתה של העמותה, האם היא סוחרת בספרי תורה, או שזו עמותה שיש לה ספרי תורה ישנים (מבתי כנסת). כמו כן למה מוכרים את ספרי התורה הפסולים? פרטים אלו חסרים.
להלכה:
א. אם מוכרים את הספרים הפסולים לצורך תלמוד תורה (כגון: לקניית ספרי קודש חדשים, או לצורך תלמודי תורה)הדבר אפשרי ומותר לכל הדעות.
ב. אם מוכרים לצורך שימוש במעות, יש לדעת מהו הפסול של הספר וכיצד נוצר.
ג. אם העמותה עוסקת במסחר של ספרי תורה פסולים היא יכולה למכור.