מנהג אבות ששונה

השאלה:

א. אבי נוהג לחכות חמש שעות בין בשר לחלב, ושלוש שעות בין עוף לחלב. כך נוהג גם סבי, אך כמדומני שמנהג זה חודש על ידו ואבותיו נהגו לשמור חמש שעות בשניהם. האם אני חייב לחזור למנהג הראשון?

ב. סבי מתפלל בנוסח אשכנז, אבי (ואני) מתפללים בנוסח ספרד, לאחרונה חזר אבי לנוסח אשכנז, האם גם עלי לחזור?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

א.יש להמתין שש שעות בין עוף לחלב.יש אומרים שרוב שעה ככולה, דהיינו חמש שעות ו31 דק'. כנ' שסבך נהג חמש שעות ומשהו וצריך לברר אם יש סמך לכך.
ב. אם קשה לך לעבור לנוסח אשכנז ותפילת נוסח ספרד שגורה בפיך תשאר בנוסח ספרד.