מספר שאלות

השאלה: שלום רב ,

א. אשתי בהריון ובקרוב בעזרת השם ממתינים ללידה. אני מודע לכך שאסור לי לגעת באשתי במהלך הלידה, שאלתי היא האם מותר לי להנות נוכח בחדר הלידה עצמו ? מחוצה לו? מה מותר ומה אסור לי ?

ב. האם לבחור את השם "גפן" לבת הוא מתאים ?

ג. יש לי גינה פרטית. רציתי לדעת האם מותר לעקור עץ פרי ממקום אחד בגינה על מנת למקמו במקום אחר ?
האם מותר לעקור עצים שהם נוי בלבד על מנת להוציא אותם לגמרי מהגינה ? דשא וכו´
והאם מותר לי לעקור שורש של עץ פרי שגדל באופן פרא בגינה ועלול לגרום לנזק למערכת הביוב הקיימת שם ?

תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 2:45:02 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. מזל טוב, שהכל יעבור בשלום ותגדלו את פרי בטנכם לתורה, חופה ומעשים טובים.
משעה שישנה פתיחה של 2 אצבעות האשה נחשבת להיות נדה, ועל כן אין לגעת או ללטף, כמו כן יש דין מקומות המכוסים.
על כן אדם יכול להשאר עם אשתו בחדר לידה עד שמגיעים הצירי לחץ האחרונים (תחילת לידה מעשית) כאשר הוא יכול להביא לידה מים או לקרב ממחטות לחות וכל הדברים שאינם עוברים מיד ליד. כשגיע שלב הלידה בדרך כלל האשה יותר מגולה, וקשה שלא לראות. כמו כן אשה מתאמצת מאד בשעת לידה ולא תמיד נעים לה שאחרים יראוה בשעה שאיננה במיטבה. על כן כדאי שבשעת הלידה תהא איתה אשה.
ב. כל שם שאינו שם רשעים הוא מועיל אתם מתחברים אליו, והוא מעביר מסר מסויים.
ג. דעת חלק מהאחרונים שעקירה על מנת לנטוע במקום מוכן אין בו איסור, ועל כן אפשר להעביר עץ פרי עם הגוש שלו ממקום למקום. ויש מחמירים ומצריכים שגוי יעשה פעולה זו. מעיקר הדין אפשר להקל, אולם המחמיר בכך תבוא עליו ברכה.
מותר לעקור עצי נוי, מלבד חכמי הזהר שמקפידים גם בעצי נוי.
עץ שבעתיד אולי יגרום נזק, אין כאן נזק כעת ורק כשבודאי יגיע נזק מותר לעקור.

בברכה נאמנה