מעשרות

השאלה: לכבוד הרב שלום!
יש לנו עץ תפוז סיני וקצת אחרי א´ תשרי השנה הוא כבר הוציא תפוזים קטנים אך הם היו ממש קטנים וירוקים ,ודאי פחות משליש מגודלם הסופי.
האם יש להם קדושת שביעית?

וכן בכלליות לענין מעשרות וערלה,
אם שתלתי את העץ בשנת תשס"ה בסביבות פסח, איזו שנה הוא נחשב ומה צריך להפריש עליו כדי שנוכל לאכול מן התפוזים?

בתודה רבה מאוד מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 9:00:24 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. עץ שניטע פסח תשס"ה, הרי שהפירות שחנטו אחר טו בשבט תשס"ח הם נעט רבעי, והשנה גם קדושים בקדושת שביעית.
ב. לרוב הראשונים הפירות הללו קדושים בקדושת שביעית ואילו למיעוט הדעות דינו כשל שמינית, ברור שאם שנה שעברה התיחסו אליו בדרך מסוימת, אי אפשר לשנות.