מעשרות

השאלה: בס"ד

שלום לרב!!!
שמתי את זה בקטגוריה של הלכה כי מדובר כאן במעשרות שקשור לפירות שקטפנו, אצלנו בגינה גידלנו שזיפים וברוך ה´ יצאו הרבה... אימא שלי עשתה מהם ריבה - ולא עשינו ממה שקטפנו מעשרות, אז האם מותר לאכול מהריבה? והאם צריך לעשר אותן? ואם כן אפשר לדעת איך?

תודה רבה לכם!!!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 10:42:11 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אשריכם ישראל שזכיתם לגדל עץ פרי בארץ ישראל, ועל כן זכיתם במצוות הפרשת תרומות ומעשרות כדין וההפרשה צריכה להיות בברכה. אין אפשרות לאכול עד שתפרישו תרומות ומעשרות הפירות הם בינתיים טבל ואכילתם היא עבירה חמורה.
על צורת ההפרשה מכיוון שזה ארוך ומסובך נראה לי שכדאי לכם לרכוש תקליטור תרומות ומעשרות ללמוד כיצד להפריש (טל 086847325). בכל אופן השנה צריך להפריש 1. תרומה גדולה. 2. מעשר ראשון. 3. תרומת מעשר. 4. מעשר שני. כדי להבין את כל הסדר כדאי ללמוד עם התקליטור ואז להפריש.
בכל אופן אין לאכול עד זמן ההפרשה.